Sanatate si Viata - Stiati ca... | ||||||
Scris de Administrator | ||||||
Miercuri, 13 Iunie 2012 | ||||||
Vizualizări: 7023 | ||||||
VINDECARE, SANATATE CU SUCURI DE FRUCTE SI VEGETALENota: RECOMANDARI GENERALE 1. In regenerarea organismului pe cale naturala, actiunea de curatire poate fii insotita de o perioada de jena sau dureri datorate purificarii corpului, febra, stari de raceala, tuse, nas infundat, dureri de cap, dureri articulare, etc.
|
Stimulent nervos, energetic, diuretic, laxativ si dezintoxicant.
Se recomanda in: astenie, anemie, surmenaj, guta, reumatism, ateroscleroza, constipatie, intoxicatie alimentara, afectiuni renale, cardiace, ale ficatului, in hipertensiune, sunt bune pentru slabire.
Se bea 1 pahar, de 3 ori/zi, inaintea meselor principale.
Sucul de Pepene Verde
Are in componenta vitamina C, PP, B1,B2, caroten, ACID FOLIC (vitamina B9), celuloza, pectine, hidrati de carbon (carbohidrati), saruri de potasiu.
Toate acestea au un efect benefic in afectiuni renale (ale rinichilor), inclusiv calculoza, boli ale aparatului cardiovascular, inclusiv hipertensiunea, atonie intestinala (inflamatii intestinale, meteorism etc.).
Stinge senzatia de sete in caz de febra si favorizeza eliminarea toxinelor din organism.
Pepenele verde este un diuretic de neanlocuit in edemele provocate de afectiuni ale aparatului cardiovascular si ale rinichilor (dar si suprarenalelor). Sucul de pepene verde nu numai ca elimina din organism surplusul de lichide, dar ii si asigura zaharuri usor asimilabile (ex.: fructoza).
Celuloza din pepenele verde favorizeaza eliminarea surplusului de colesterol. Dieteticienii considera ca intr-o zi se pot consuma pana la 2,5 kg pepene verde.
Pentru bolnavii de scleroza, podagra, artrita, diabet nu exista un aliment mai bun decat pepenele verde.
Sucul de Pepene Galben
Bogat in zaharuri - fructoza (pana la 13%), vitamina C, PP, caroten, ACID FOLIC, fier, celuloza.
Este indicat in constipatii, ateroscleroza, boli de sange, afectiuni renale si ale sistemului cardiovascular. Este calmant al sistemului nervos central.
Sucul de Rodie
Rodia contine apa, materii azotate, materii grase, materii zaharoase, materii extractive, celuloza, cenusi, taninuri, elemente amare.
Sucul de rodie intareste intreg organismul, deoarece regleaza digestia si asimilarea substantelor nutritive. Este un stimulator biogen si e recomandat in tratarea afectiunilor pancreasului. Se dovedeste util in anemii si atunci cand se impune epurarea sangelui.
Este indicat si in astenie, tenie, dizenterii, tulburari gastrointestinale, dupa infectii si operatii, ca medicament natural fortifiant. Se consuma amestecat cu apa, in parti egale, iar simplu amestecat, deoarece sucul de rodie are efect astringent, iar in unele cazuri poate provoca constipatie.
Se bea 1/2 - 1 pahar cu suc, de 3 ori/zi, cu 30-40 minute inaintea meselor.
Respectarea dietei indicate este imperios necesara. O cura de tratament, de regenerare dureaza intre 2-4 luni, dupa care este necesara o intrerupere de 30 zile si o repetare a tratamentului, detoxifierii, regenerarii corpului.
Picurat in nari, pare sa franeze dezvoltarea polipilor (polipii, amigdalele si apendicul fac parte din sistemul limfatic, fiind “tancuri septice” care purifica organismul de bacterii si virusuri “nesanatoase” sunt ajutati sa scoata mucusul, bacteriile si virusurile nesanatoase).
Un om cu un stil de viata sanatos, cu o alimentative sanatoasa are polipi, amigdale si ependicele pe toata durata vietii (acestea facand parte din sistemul limfatic, sistemul nostru imunitar, de aparare a organismului) asa cum am fost create de natura, de Dumnezeu.
Sucul de scoruse
Scorusele contin vitamina C, P, K, E, caroten, glucoza, fructoza, acizii organici, tanati (taniurile).
Sunt utile in hipertensiune, ateroscleroza, sunt diuretice, hemostatice. Sucul de scoruse e bun pentru: hemoroizi, gastrita hipoacida. Fitoacizii din scoruse sunt eficace in combaterea stafilococului auriu, a salmonelei, a ciupercilor de mucegai. Fructele proaspete si sucul se consuma in dizenterie, cate 100 g fructe, de 3 ori /zi, cu 20-30 minute inainte de masa. Scorusele se pot recolta cand sunt coapte, se separa de cozi, se amesteca cu putina apa (1 kg fructe si 300 ml apa), se strivesc si se strecoara printrun tifon dublu, sau se storc mai bine printr-un storcator de fructe si vegetale.
Acest suc se poate utiliza in calmarea durerilor reumatice.
Sucul de struguri
Pe langa lamiae strugurii mai ales cei negrii sunt foarte ALCALINI (regenereaza corpul la nivel celular).
Sucul de struguri are o valoare calorica foarte mare: 900 calorii/kg. Este un foarte bun stimulent, remineralizant, dezintoxicant.
Indicat in cazuri de artrite, reumatism, guta, litiaze, exces de uree sanguina, tulburari de hipertensiune, enterite si congestii hepatice, regenerant al rinichilor si glandelor suprarenale, regenerant general cellular, tisular, glandular, vindecator in toate afectiunile pana la cancer (dar sa fie din strugurii negrii, de preferat strugurii negrii sa se manance si intregi).
Sucul de fructe de soc
Se foloseste ca si colorant in "bucataria fara foc" Fructele bine coapte, separate de codite, se dau prin mixer sau storcator. Sucul astfel obtinut se conserva la fel ca cel de scoruse.
Sucul de zmeura
Este indicat pur sau diluat cu apa in reumatisme, guta, dermatoze si stari febrile, afectiuni ginecologice feminine, regenerant al rinichilor si glandelor suprarenale (ca toate fructele de padure), etc.
In amestec cu suc de coacaze este recomandat in febrele eruptive si in inflamatii urinare
Sucul de Andive
Andiva este o leguma asemanatoare laptucii, cunuscuta si sub numele de cicoare de iarna. Varietatile cultivate iarna, cu frunzele albicioase si lungi, sunt deosebit de bogate in clorofila. Este una din sursele cele mai bogate in vitamina A.
Combinat cu suc de MORCOVI, TELINA si PATRUNJEL este hranitor pentru nervii vazului si pentru sistemul muscular; luat in cantitate de 0,5 l pe zi corecteaza DEFECTELE DE VEDERE, in numai 5-6 luni, facand chiar inutila purtarea ochelarilor.
Impreuna cu suc de MORCOV si TELINA este de ajutor in ASTM si GUTURAI. Sucul de andive cu telina si patrunjel foloseste in ANEMIE si TULBURARI CARDIACE; luat simplu, ajuta secretia biliara.
Sucul de Anghinare
Aceasta leguma in stare cruda contine enzime si o mare cantitate de insulina, poate fi consumata de DIABETICI. Sucul contine elemente minerale ALCALINE, in special POTASIU. Sucul foloseste simplu sau impreuna cu sucul de MORCOV, in UREMIE, HIPERCOLESTEROLEMIE, FICAT.
Sucul de Asmatuchi
Este depurativ, diuretic. Sucul proaspat extras din frunze proaspete de asmatuchi, se ia de 3 ori pe zi (60-80ml). Ajuta la HIDROPTIZIE. Pus cate 2 picaturi in fiecare ochi, de 3 ori pe zi, se recomanda contra OFTALMIILOR tenace.
Sucul de Aloe
Sucul proaspat extras la mixer, este un tonic general, stimuleaza pofta de mancare, este laxativ si dezinfectant, cicatrizant pt rani, ulceratii, eczeme. Se ia de 3 ori pe zi cate 1 lingura pusa in 100 ml apa, suc de tarate, sau suc de plante macerat la rece.
Suc de Ardei verde gras
Contine o mare cantitate de siliciu, necesar parului, canalelor lacrimale, glandelor sebacee. Se ia 250ml suc ARDEI+500ml suc de MORCOV, in curatarea pielii de pete inchise la culoare, in special cand este insotit de clisme. Gaze, colici, crampe, 250ml suc ARDEI+500ml suc MORCOV+500ml suc SPANAC, impartit in 3 si baut cu inghitituri mici, inaintea celor 3 mese cu 30 de minute.
Sucul de Busuioc
Macerat la rece, 6-8 ore, din 5-6 ligurite de planta bine maruntita cu 1 litru de apa rece. Se bea cate o cana la 30 minute dupa mesele principale. Eliminarea gazelor intestinale.
Sucul de Cartofi
Se storc cu tot cu coaja caci contine mult potasiu. Este indicat in ulcere gastrice
si duodenale sau in diabet; o jumatate de pahar de 4-5 ori pe zi, timp de o luna, pentru ulcere; mici cure de 10 zile, in fiecare luna sau din doua in doua luni, la diabetici. In combinatie cu MORCOV si TELINA, in cantitati egale, este deosebit de bogat in principii revitalizante, fiind util in guta, sciatica si gusa. Se ia de 1-2 ori pe zi, cate 1/2 pahar in obezitate, litiaza biliara, constipatie, hemoroizi, scorbut.
Sucul de Castravete
Dizolvant al acidului uric, depurativ, dezintoxicant. Are un gust nu foarte placut, fiind indicat a se consuma in amestec cu sucuri de morcov, struguri, mar, telina, etc. Contine peste 40% K, 10% Na, 7% Ca, 7% Cl. Amestecat cu suc de MORCOV are efecte benefice in reumatism, cand exista un exces de acid uric; cu adaos de suc de SFECLA se obtine un efect mai activ contra reumatismului.
De asemenea, regleaza presiunea sangelui, previne caderea parului, craparea unghiilor, este indicat in afectiunile dintilor si gingiilor. Zilnic se pot consuma pana la 200ml suc pur. Actiunea sa se intensifica daca este combinat cu suc de COACAZE NEGRE, MAR, GREP (2;2;1;1), sau TOMATE , USTUROI (20;20;1).
Sucul de Ceapa
In cantitati mici, va fi adaugat in mod util altor sucuri; diabeticii, reumaticii, suferinzii de prostata, cei obositi, cei cu endeme vor beneficia in cel mai inalt grad de efectele lui.
Sucul de Cicoare
Cicoarea contine substante nutritive de care are nevoie in mod constant aparatul ocular. Daca adaugam sucului de CICOARE+MORCOV+PATRUNJEL+TELINA, asiguram elementele necesare muschilor globului ocular, ceea ce da rezultate deosebite in RESTABILIREA VEDERII.
Consumul a 250-500 ml zilnic din amestecul de mai sus duce la restabilirea vederii pana la normalitate in decurs de cateva zile, cel mult 1 saptamana, in multe cazuri folosirea ochelarilor nu mai este necesara.
Sucul de Creson
Cate 60-150 ml pe zi, amestecat cu apa sau in supe reci. Se utilizeaza numai cresonul foarte proaspat si crescut in ape curate. Contine sulf, numeroase minerale si vitamine; are efect anticancerigen si antidiabetic; indicat in dermatoze si afectiunile sistemului pilos. cura cu suc de creson este o cura de dezintoxicare si totodata de infrumusetare.
In retentie urinara 1/2 pahar combinat cu ulei de MIGDALE, MASLINE, in parti egale.
Sucul de Dovleac
1 pahar, dimineata pe stomacul gol, este cel mai bun LAXATIV.
Sucul de Fasole verde pastai
Pastaile trebuie sa nu aiba boabele formate, deoarece sunt toxice. Sucul acesta este cel mai eficient in tratarea diabetului. Diabetul nu este o boala ereditara, ci e pricinuita de alimentatia incorecta.
Alimentarea copiilor cu fainoase, cereale pregatite termic impreuna cu laptele de vaca, este factorul incipient, favorizant al aparitiei diabetului. S-a constatat ca supa si ciorba de FASOLE VERDE preparata la rece ca si VARZA DE BRUXELLES contin elemente care furnizeaza ingredientele necesare insulinei naturale produse de pancreas.
Diabeticii trebuie sa elimine complet din alimentatie zaharurile, amidonul si sa consume suc combinat de FASOLE VERDE+MORCOV+LAPTUCA+VARZA DE BRUXELLES in cantitati de 1 litru zilnic, combinat cu o cantitate suplimentara de suc de MORCOV+SPANAC, alaturi de clisme.
Sucul de Gulie
Sucul se extrage din toata planta, frunze si radacina. Guliile sunt bogate in calciu. Sucul de gulii este un aliment excelent pt copii si pt oricine are lipsa de calciu.
Combinand sucul de GULII+MORCOVI+PAPADIE, se obtine un suc eficient pt intarirea oaselor. Continutul mare de magneziu , de fier si sodiu din frunzele de gulie, combinat cu sucul de TELINA+MORCOV, reduce hiperaciditatea. Calciul din sucul de gulii este foarte bine asimilat de organism.
Sucul de Hrean ras
Sucul de hrean este unul din cele mai puternice sucuri si de aceea nu se recomanda folosit ca atare. Este mai indicat sa se foloseasca hreanul ras, cate 1/2 lingurita, cu adaos de suc de LAMAIE sau suc de CATINA, de doua ori pe zi, intre mese, ajuta foarte bine la dizolvarea mucozitatilor din sinusuri.
Trebuie consumat proaspat ras fara otet, care ii distruge valoarea nutritiva, fiind un bun diuretic. Consumat sub forma de pasta, nu ataca rinichii, vezica urinara sau mucoasa tubului digestiv. Tratamentul cu hrean se va urma mai multe luni in sir.
Sucul de Laptuca
Laptuca are aproape toate vitaminele. Fierul din laptuca ajuta la asimilarea lui de catre ficat si splina, iar acestea la randul lor il intorc in compozitia sangelui. Magneziul ajuta foarte mult la vitalizarea tesutului muscular, sistemului nervos si al creierului, fluiditatii sang/puine.
Sucul de LAPTUCA+MORCOV+LUCERNA, are un efect de intarire a radacinii parului, si acuitatii vizuale. Un consum zilnic de 0,5 l din aceasta combinatie poate quot;Verdanaspan style= ajuta in mare masura la cre terea parului.
Suc de LAPTUCA+MORCOV+SPANAC, corecteaza carentele diversor vitamine si minerale. Contine: K, Na, Ca, Mg, Fe, Si si F. Dupa morcov si lucerna, ocupa al treilea loc ca valoare nutritiva pentru refacerea celulelor nervoase si a tesuturilor.
Sucul de LAPTUCA+MORCOV SE POATE ADMINISTRA SI SUGARILOR! Recomandat nervosilor, in insomnii, in spasme.
Sucul de Lucerna (Alpha Alpha sau “tatal tuturor plantelor”)
Lucerna este foarte bogata in clorofila. Pentru prepararea sucului se aleg frunze si varfuri proaspete care se spala bine. Se dau prin mixer sau storcator, se imbiba cu putina apa, 250-300ml la 1kg lucerna.
Sucul rezultat fiind prea concentrat, se amesteca ca suc de MORCOV.
Este indicat in tratarea arteritelor si a bolilor coronariene, in tulburarile respiratorii, in infectii ale sinusurilor si ale plamanilor, ca si ale bronhiilor, stari asmatice.
Sucul de LUCERNA+LAPTUCA, in parti egale, pentru intarirea radacinii parului. O cura zilnica de 500ml suc LUCERNA in combinatie cu alte sucuri, este foarte sanatoasa.
Sucul de Macris
Contine clorofila, vitamina C, oxilati, fosfati, fier. Este racoritor, revitalizant, aperitiv, digestiv, depurativ, diuretic, antiscorbutic, laxativ, hraneste glandele.
Sucul se foloseste la acritul ciorbelor si sosurior in bucataria fara foc.
Sucul de Marar
Va fi adaugat la alte sucuri pentru proprietatile sale diuretice, antireumatismale, vermifuge, galactogoge (pentru sporirea, stimularea secretiei de lapte).
Sucul de Morcovi
Contine Fe, Ca, P, Mg, necesare elementelor sanguine si tesuturilor organice in general, vitamine multiple, mai ales provitamina A, pectine.
Iata cateva indicatii ale acestui suc deosebit de pretios: anemii, ulcere gastrice duodenale, colite, enterite, diaree sau, dimpotriva, constipatie, afectiuni hepatobiliare, intoxicatii, dermatoze, intarzierea imbatranirii. Consumat 500ml, in cazuri mai deosebite 4-5 litrii pe zi, are ca efect principal normalizarea intregului organism. Stimuleaza pofta de mancare, ajuta la digestie, mentine structura osoasa.
Pentru femeile insarcinate in ultimele luni mentinerea dentitiei intr-o stare buna, evitarea infectiilor de orice natura la nastere. Mamele care alapteza trebuie sa consume o mare cantitate de suc de MORCOV pentru o mai buna calitate a laptelui.
Sucul de MORCOV este un solvent natural al formatiunilor ulceroase si canceroase, antiinfectios, ajuta la eliminarea din organism a zaharurilor si amidonului. Intaritor al organismului, stimulent al glandelor endocrine, catifeleaza epiderma, mareste acuitatea vizuala, si impiedica in general imbolnavirile organului vizual.
Sucul de Nap
Napul este o planta hranitoare si medicinala, pe nedrept uitata. Contine 10%zahar, 2% albumina, vitamine C, B1, B2, pectine, fier. Este expectorant, se recomanda in anemiile cauzate de deficit de fier, in arteroscleroze, afectiuni inflamatorii la nivelul plamanilor.
Pentru uz extern: in afectiuni purulente ale pielii, arsuri, deoarece are efect antimicrobian, datorat prezentei fitoacizilor din compozitia sa. Este indicat in oboseala generala, litiaza renala, guta, cistite, bronsite, enterite, tuse, anghine, obezitate, eczema, acnee. Sucul se consuma imediat (3 pahare pe zi inainte de mese).
Sucul din Frunze de Nap
Nici o leguma nu contine un asemenea procent ridicat de calciu, precum frunza napului. Daca vom combina sucul de FRUNZE DE NAP+MORCOV+PAPADIE, obtinem unul din cele mai eficiente medicamente pentru intarirea dintilor si a intregului sistem osos.
Contine mult potasiu si in combinatie FRUNZE NAP+ MORCOV+TELINA, diminueaza aciditatea. Mai contin sodiu si fier.
Sucul de Orz verde
Se pune orzul la inmuiat o zi, dupa care se seamana in ghivece, ladite, solare, gradini, in serii succesive. Se uda. Cand firul ajunge la inaltimea de 15-20-30 cm, se recolteaza fara radacina, se spala in cateva ape, se taie fin, se imbiba cu putina apa, apoi se mojareaza pana devine o pasta fina. (sau imediat se da prin ma ina de tocat), iar apoi prin storcator. Rezulta un suc verde inchis, cu un gust usor amarui, care se pastreaza in sticle astupate, la frigider.
Inainte de a fii baut se tine la temperatura camerei. Se pot face 1-2 l odata. Pentru consum se iau 50 ml suc concentrat care se dilueaza cu 50-100 ml suc de MERE, sau APA. Se bea la temperatura camerei, cu inghitituri rare.
Se poate prepara si dintr-o ligurita de pudra de orz verde la 150-200 ml de APA sau suc de MERE. Sucul se bea cu inghitituri mici, rare, inainte cu 25-30 minute de masa. Sucul de ORZ VERDE se poate consuma preventiv.
Compozitia biochimica a orzului verde confera plantei un efect curativ deosebit, incetinind totodata procesul de imbatranire a celulelor.
Bogatia in proteine, vitamine, minerale si enzime face ca orzul verde sa fie eficient in buna functionare a organismului. Comparativ cu alte plante, orzul verde contine:
- de peste 250 ori mai multa vitamina A decat in salata;
- de peste 25 ori mai mult K potasiu decat in banane;
- de peste 11 ori mai mult Ca decat in lapte;
- de peste 11 ori mai mult Fe decat in telina;
- de peste 7 ori mai multa vitamina C decat in portocale;
- de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat in spanac;
- de peste 23 ori mai multa biotina (factor din grupul vit B) decat in lapte.
- 2000 micrograme SOD (superoxid dismutaza) activ, la o portie de 2g de pudra de orz verde.
SOD este o enzima proteica activa cu un efect deosebit in vindecarea bolilor, revitalizarea organismului i in incetinirea procesului de imbatranire. Aceasta enzima intervine in inactivarea radicalilor liberi oxidril, radicali care, atunci cand sunt activi, favorizeaza imbatranirea celulelor si aparitia bolilor. Orzul verde este pana in prezent cea mai bogata sursa de SOD cunoscuta.
Sucul de orz verde este indicat in urmatoarele boli: anorexie, anemie, stomatite, afectiuni oculare, boli de stomac, gastrita, ulcer, boli hepatice, ciroze, cancer, colite, pancreatite, boli de inima, infarct miocardic, arteroscleroza cerebrala, astm bron ic, gripa, viroze pulmonare, TBC, rinita alergica, dereglari hormonale, diabet, obezitate, retard psiho-motor, neurastenii, insomnii, reumatism, acnee, hemoroizi, hemoragii, afectiuni ginecologice, avitaminoza, sterilitate, impotenta sexuala.
Consumand zilnic suc de ORZ VERDE, bolnavii constata in scurt timp un efect remarcabil de benefic in ceea ce priveste energia si vitalitatea organismului lor.
Sucul de Papadie
Este unul din cele mai pretioase tonice. Folosit in combaterea hiperaciditatii, ajuta la reglarea alcalinitatii organismului.
Este deosebit de bogat in potasiu (K), calciu si sodiu (Na). Este cel mai bogat in magneziu (Mg) si fier (Fe). Magneziul este esential pentru soliditatea sistemului osos si previne fragilizarea oaselor. O cantitate corespunzatoare de Mg si Ca organic din hrana, in timpul sarcinii, previne deteriorarea dintilor mamei si da tarie oaseor copilului. Mg in combinatie potrivita cu Ca, Fe, S este esential pt sange, este un constituent al tesuturilor, plamanilor si sistemului osos.
Sucul crud de PAPADIE (obtinut din frunze si radacini)+suc de FRUNZE DE GULIE ajuta la vindecarea bolilor de oase, a coloanei vertebrale, da tarie dintilor si previne cariile dentare. Se folose te si in curele depurative indicate celor cu suferinte litiazice, celor cu insuficienta biliara, celor cu exces de colesterol. Se adauga in amestecuri.
Sucul de Patrunjel
Sucul de PATRUNJEL este unul din cele mai tari sucuri si trebuie consumat in cantitati mici 30-60 ml. O cantitate mai mare se poate administra numai in amestec cu suc de MORCOV, TELINA, LAPTUCA, SPANAC.
Folosit in cantitati prea mari poate provoca tulburari ale sistemului nervos!
NU se consuma acest suc in caz de nefrita! Are proprietati esentiale in metabolismul oxigenului, in mentinerea functionarii normale a glandelor suprarenale si tiroidei, in pastrarea sanatatii vaselor sanguine, mai ales a capilarelor.
Este excelent pentru caile genito-urinare, ajuta mult in albuminurie, de mare ajutor in cazul pietrelor la rinichi si fiere. Este eficient in afectiuni ale ochilor si ale sistemului nervului optic, in ulceratii de cornee, cataracte, conjunctivite, afectiuni ale nervului optic. Atonia pupilei, indiferent de stadiu, se trateaza efectiv cu suc de PATRUNJEL + MORCOV+TELIN+CICOARE+ANDIVE, a dat rezultate in inertii ale pupilei. Impreuna cu SFECLA+MORCOV+CASTRAVETE, luat regulat, si fara a consuma zaharuri, regleaza si vindeca tulburarile menstruale, inlaturand durerile.
Sucul de Pastarnac
Are un continut scazut in calciu si sodiu, dar este bogat in potasiu, fosfor, siliciu si clor.
Este de mare utilitate in corectarea fragilitatii unghiilor, sistemului bronhopulmonar cat si pentru cei care sufera de tulburari ale sistemului nervos.
Trebuie precizat ca se va folosi pastarnacul cultivat in terenuri ingrasate biologic, cel cultivat in terenuri sarace sau salbatice continand substante nocive.
Sucul de Praz
Se obtineun suc mai slab, dar ajuta in aceleasi afectiuni ca si cel de USTUROI si CEAPA. Este diuretic, eliminator al acidului uric, indicat in reumatism, guta, litiaza urinara, arterioscleroza. Se combina cu alte sucuri, MORCOV, TELINA.
Sucul de Revent (Rubarbara)
Este cunoscut in China de milenii. Este indicat in temperaturi ridicate, in bolile aparatului digestiv, in unele afectiuni ale sistemului imunitar, anemie, constipatie, parazitoze intestinale, diareii cronice, dizenterii cronice.
Este contraindicat in hiperclorhidrie, hemoroizi, guta, litiaza oxalica. Sucul extras din tije se foloseste la acrit diferite preparate in bucatapia fara foc. Va fi adaugat la alte sucuri carora le va conferi proprietatile sale depurative, stimulente generale si hepatice, antianemice.
Sucul de Ridiche Neagra
Se extrage din ridichi bine spalate cu tot cu frunze. Contine rafanol (esenta sulfurizata), vitamine B, C. Fiind foarte tare se ia numai combinat cu suc de MORCOV, ajuta la refacerea mucoaselor. Eficacitatea creste daca este luat la o ora dupa sucul de HREAN.
Are efectul de a calma si vindeca mucoasele, eliminand mucusul dizolvat de hrean. Datorita continutului de Na, Fe si Mg, da rezultate de durata in sinuzite, eliminand necesitatea interventiilor chirurgicale.
Se considera drept cauza a formarii mucozitatilor consumul de lapte si produse lactate, si consumul exagerat de amidon (cartofii prelucrati termic), paine, cereale.
Sucul din ridiche neagra este indicat in litiaza biliara si urinara, colicistite, dispepsii, insuficienta hepatica, afectiuni pulmonare, bronsite cronice, astm, tuse convulsiva, guta, reumatism, artrite cronice, rahitism, alergii, scorbut, sub forma de suc 20-25 g pe zi (100-400ml, in cazurile de litiaza biliara). Se va consuma in combinatie cu alte sucuri.
Sucul de Ridiche Roza
Se stoarce cu tot cu frunze. Contine enzime, vitamine B, C, P, rafanol iod, Mg, sulf. Se indica in inapetenta, scorbut, rahitism, demineralizare, fermentatii intestinale, hepatism, icter, litiaza biliara, artrita, reumatism, afectiuni pulmonare, bronsite, astm. Se bea 100-400ml pe zi, impartit in trei portii, inaintea meselor principale cu 30 minute.
Sucul de Rosii (rosia este un fruct, nu vegetala)
Sucul proaspat de tomate, datorita reactiei sale ALCALINE, este unul dintre cele mai utile organismului, cu conditia sa nu se consume impreuna cu ZAHARUL si AMIDONUL, caz in care reactia pe care o provoaca va fi cu certitudine ACIDA.
Rosiile contin un procent ridicat de acid citric , acid malic, acid oxalic. Daca acesti acizi se gasesc in stare organica sunt benefici in schimburile de substante ale organismului.
Daca rosiile se fierb sau se conserva, acizii pomeniti devin anorganici, iar in aceasta stare sunt daunatori daunatori corpul uman (deci rosia devine ACIDA, nesanatoasa prin prearare termica). Formarea calculilor renali si vezicali sunt si consecinta consumului de rosii fierte, conservate, mai cu seama daca li se adauga si ZAHAR si AMIDON.
Sucul de ROSII stimuleaza secretia de suc gastric, imbunatateste activitatea inimii. Daca beti 1 pahar de suc proaspat de ROSII, va asigurati jumatate din necesarul zilnic de vitamina A si C. Este recomandat in cazuri de: intoxicatii, demineralizari, reumatism, arteroscleroza si pentru prevenirea imbatranirii precoce. Cand se urmareste scaderea in greutate, se consuma suc de ROSII+MAR+BOSTAN+LAMAIE (2:4:2:1)
SUCUL DE ROSII CONSERVAT PENTRU IARNA (cel mai sanatos suc este sucul proaspat, crud neprelucrat termic). Dar daca doriti totusi sa conservati sucul de rosii: Sucul de rosii se toarna in stricle de 1 litru, lasandu-le goale cam de 3 degete. Se pun suvite de radacina de HREAN, 60 grame la 1 litru de suc. Deasupra se pune, de 1 deget, ulei. Se inchid ermetic, se pastreaza la loc rece si intunecos.
PASTA DE ROSII PENTRU IARNA Sucul de rosii se pune in tifon dublu la scurs 6-8 ore, intr-un loc racoros. Pasta rezultata se pune in borcane, cu 60 gr suvite de HREAN la 1 kg de pasta. Se pune deasupra, de 1 deget, ulei si se pastreaza la loc rece si intunecos. In acest mod se pastreaza timp de 12 luni.
Sucul de Sfecla Rosie
Sucul de sfecla rosie se administreaza numai proaspat extras. Se folosesc si frunzele pentru suc. Este unul dintre cele mai pretioase pentru refacerea globulelor rosii si a sangelui in general. In special femeilor li se recomanda sa consume sucuri de SFECLA+MORCOV, minim 0,5l pe zi.
Baut simplu, mai mult de un pahar o data, are efect de purificare, dar da greata si ameteala tocmai datorita efectului de epurare rapida a substantelor toxice din ficat, se recomanda deci, initial, sa se consume mai putin suc de sfecla, in combinatie cu alte sucuri (MORCOV, MERE, TELINA), pana ce actiunea lui de curatire este tolerata, apoi sa se creasca portia la 1 pahar mare de 2 ori pe zi.
In tulburari menstruale, baut in doze mici, 50-100 ml suc de SFECLA, de 2-3 ori pe zi. De asemenea, este foarte eficient la menopauza, fiind mult mai eficient si mai sanatos decat medicamentele sau hormonii sintetici.
|
Insusirea cea mai remarcabila o constituie faptul ca sfecla contine 50% sodiu si doar 5% calciu. Acest raport este pretios in sustinerea procesului de dizolvare a calciului, atunci cand,in urma consumului de hrana fiarta, in organism, la nivelul vaselor sangvine, de exemplu, se acumuleaza calciu anorganic, ceea ce inseamna cresterea tensiunii arteriale si alte tulburari ale activitatii inimii.
Calciul din sfecla rosie asigura nutritia generala necesara ameliorarii tuturor functiilor fiziologice ale organismului. Iar clorul este un excelent medicament organic depurativ pentru ficat, rinichi si glanda gastrica, stimuland activitatea limfatica in intreg corpul.
Sucul de SFECLA+MORCOV reface hematiile, stimuleaza formarea eritrocitelor, imbunatateste memoria, indeosebi in arteroscleroza, dilata vasele sangvine. In hipertensiune este unul dintre cele mai bun e medicamente naturale.
Imbunatateste dispozitia, intareste sistemul nervos in nevroza si insomnie. Este indicat celor care sufera de: anemie, demineralizare, tuberculoza, nevroza guta.
Sucul de Salata (laptuca romana)
Acest suc are o compozitie chimica diferita de laptuca obisnuita, in special prin continutul mare de potasiu, fiind in proportie de 60% mai mult ca sodiul. Astfel ca este bun in tratarea bolii lui Adison, in care glandele suprarenale sunt afectate. Se va consuma suc de SALATA+LAPTUCA.
In plus o dieta stricta cu eliminarea carnii, amidonului, zaharului, si vegetalelor care nu au un continut ridicat de potasiu. Se vor introduce in dieta capsuni, rosii, smochine. Sucul de MORCOV. Se obtin rezultate bune in tratarea afectiunilor intestinului gros.
Sucul de Spanac
Spanacul crud este cel mai bun mijloc natural de curatire si regenerare a tubului digestiv, (stomac, duoden, intestin subtire, intestin gros).
Consumat in cantitate de 0,5 l pe zi vindeca cele mai grave constipatii in cateva zile sau saptamani. Folosirea purgativelor saline sau a laxativelor chimicale, duce la inactivitatea cronica a tesuturilor, muschilor si nervilor intestinali. Aceste metode de curatire a intestinelor au numai un efect trecator si nu ajuta la regenerarea tesuturilor slabite ale muschilor si nervilor.
Sucul de SPANAC, insa, pe langa actiunea de purgatie, ajuta si la vindecarea intregului traect intestinal.
Actiunea lui fiind pe cale naturala, nu se manifesta numaidecat, ci uneori dupa 1-2 luni de la folosirea lui. Este esential ca intestinele sa fie curatate cel putin 1 data pe zi, (in mod normal 2-3 scaune pe zi), de aceea in timpul tratamentului se va folosi un laxativ, reducand treptat doza pana ce intestinele au revenit la normal ca urmare a tratamentului cu suc.
Combinat cu suc de MORCOV are un efect valoros asupra dintilor si gingiilor. Alte boli: ulcerul duodenal, anemia pernicioasa, convulsiile, degenerarea nervilor, deficienta glandelor suprarenale si tiroidei, nefrite, abcese, furuncule, umflarea membrelor, artrite, tendinte de hemoragie, lipsa de vigoare, durerile reumatice, defectele de functionare a inimii, hipo si hipertensiunea, tulburari ale vederii, dureri de cap. Continutul mare de acid oxalic din spanac este cauza actiunii laxative.
Acesta este un aliment deosebit de important pentru activitatea intestinelor. Gatit este nociv.
Sucul de Sparanghel
Contine un alcaloid, "sparanghina", cu actiune diuretica, mai ales combinat cu suc de MORCOV (nu se bea simplu).
Folosit in: tulburari renale, reglarea glandelor endocrine, tulburari de prostata (SPARANGHEL+ MORCOV+SFECLA+CASTRAVETE), descompunerea cristalelor de oxalati in nefrite, reumatism.
Se stie ca la originea r/spanintarirea dintilor /ptuse convulsiva/spaneumatismului se afla ureea in exces, rezultata in urma consumului de carne si produse animaliere (produse de origine animala: lapte, oua, peste).
Sucul de Telina (radacina)
Valoarea principala a telinii crude consta in procentul ridicat de sodiu organic, ceea ce face ca in solutie sa fie stabilizat si procentul de calciu. Datorita acestui fapt, sucul de TELINA este de mare valoare si utilitate pentru persoanele care consuma ZAHARURI (carbohidrati simpli) si AMIDONOASE (carbohidrati complecsi).
Alimentele cu continut mare de calciu preparate termic duc la transformarea acestuia in calciu anorganic, care provoaca imbatranirea prematura a organismului, dand nastere la arterite, diabet, hemoroizi, astm, litiaze renale si biliare. Sucul de TELINA+MORCOV ajuta in tratarea afectiunilor sistemului nervos.
Sucul de TELINA asigura un tonus bun, stimuleaza pofta de mancare, actioneaza ca diuretic si ca remediu impotriva obezitatii. Sucul contine vit C, B1, B2, PP.
Pentru profilaxie 1-2 lingurite de suc de 3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de mese, cu totul 100 ml in 24 ore.
Zilele fierbinti si uscate pot fi suportate mai usor daca se bea 1 pahar cu suc proaspat de TELINA dimineata si unul intre pranz si cina. Poate fi folosit ca atare sau combinat.
Are numeroase indicatii: drenor hepatic si renal, tonic al sistemului nervos si al suprarenalelor, depurativ, antireumatismal si antigutos, antiseptic.
Prin continutul de Fe si Mg este pretios pentru sange. Sucul din FRUNZE de TELINA este foarte ALCALIN, deci poate fi utilizat de diabetici, de cei cu boli ale tubului digestiv.
Sucul de Usturoi
Este bogat in uleiuri volatile foarte puternice i patrunzatoare, purificatoare asupra organismului, stimuland secretia gastrica.
Contine glucozid sulfurat, ulei volatil, amestec de sulfura si oxid de alil aproape in stare pura, sulf, iod, siliciu, fecula...dau principii antibiotic (alicina, garlicina, alistatine I si II cu actiune puternica asupra STAFILOCOCULUI).
Ajuta la dispersia acumularii mucozitatilor in cavitatile sinusurilor, bronhii si plamani. E bun in astm, efizem, tuse convulsiva. Este indicat in tratamentul bolilor infectioase (epidemii gripale, tifoida, difterie)
Ajuta la eliminarea toxinelor din corp prin pori; elimina parazitii intestinali; mare te peristaltismul si diureza. Diaree, dezinterii, varice, hemoroizi, litiaza urinara, blenoragie, lipsa poftei de mancare, prevenirea cancerului.
Sub forma de suc se amesteca 1 lingura intr-o cescuta de apa, de 3 ori pe zi.
Sucul de Urzica
In acest caz, este bine sa se inceapa cura cu suc de morcov sau spanac, cu 2-3 saptamani inainte.
Este unul din cele mai puternice vitaminizante. Bogat in clorofila. Sucul se ia cate 1 pahar indoit cu suc de MORCOV, de 3 ori pe zi, inaintea meselor principale cu 30 de minute.
Sucul de Varza Alba
Este un excelent curatitor, prin actiunea combinata a S si Cl pe care le contine, dar numai daca sucul este crud si fara sare. Contine de asemenea Ca, I si vitamina C.
Singurul dezavantaj este balonarea datorata actiunii lui de descompunere a de eurilor in tubul digestiv; balonarea arata insa o situatie anormala in stomac si intestin. In acest caz, este bine sa se inceapa cura cu suc de MORCOV+SPANAC, cu 2-3 saptamani inainte.
Clismele ajuta la idepartarea gazelor si la eliminarea produselor de putrefactie care le genereaza. De remarcat ca, atunci cand intestinul este capabil sa asimileze sucul de varza, acesta purifica, mai cu seama in cazuri de obezitate.
Amestecul de suc de VARZA+MORCOV, are multa vit C si curata organismul, in special in caz de infectii ae gingiilor, generatoare de paradontoze. Este util in ulcere duodenale, constipatii si eruptii pe piele, tumori, obezitate, gastrite cronice, indeosebi in hipoaciditate, in afectiuni ale splinei, ficatului.
Se va consuma de 2-3 ori pe zi, cate 1-2 pahare, cu 1 ora inainte de masa, usor incalzit, pe baie de abur, numai pana la 38 de grade.
Sucul de Varza Rosie
Sucul proaspat se amesteca cu suc de MORCOV, dupa gust, se incalzeste pe baie de abur numai pana la 38 de grade. Se iau 3-4 linguri pe zi puse in ceai pectoral.
Ajuta contra guturaiului si a laringitelor.
Varza de Bruxelles
Sucul de VARZA de BRUXELLES+MORCOV+FASOLE VERDE+SALATA, ajuta la regenerarea pancreasului si a functiilor sale.
Este bun si pentru diabetici, facandu-se in acelasi timp si CLISME, si evitarea FAINOASELOR si ZAHARURILOR.
Suc de Watereresse (planta taratoare de apa)
Este o planta taratoare de apa folosita ca salata. Sucul acesteia are un continut exceptional de sulf, care depaseste 1/3 din totalul celorlalte minerale si saruri impreuna, aproape 40% din elementele care formeaza acizi, cuprind un mare procent de sodiu, fosfor si calciu.
Fiind un curatitor puternic al intestinului, nu va fi consumat singur,ci in amestec cu suc de MORCOV sau TELINA. Dintre elementele alcaline predomina potasiul (peste 20%), sodiul (8%), magneziul (60%), fierul ( 0,12%).
Amestecat cu suc de MORCOV+SPANAC+LAPTUCA+FRUNZE DE GULIE, regenereaza sangele, accelerarea schimbului de oxigen in circuitul sanguin. Este un mijloc excelent de tratare a anemiei, hipotensiunii arteriale, slabiciunii generale. Acest amestec de sucuri ajuta la dizolvarea fibrinei din sangele coagulat in hemoroizi si in multe feluri de tumori.
O doza zilnica de 1 litru de suc, combinat ca mai sus, cu eliminarea completa a FAINII ALBE, SARII, ZAHARULUI, CARNII, LACTATELOR, CEREALELOR din hrana, consumata VIE (fara sa fie prelucrata termic sau chimic), DIZOLVA ORICE TUMOARE pe cale naturala, intr-o perioada de 1-6 luni, fara nici o interventie chirurgicala.
The Juiceman's First Video Lecture Ever from 1986 - Jay Kordich (Juiceman)
Juicer Reviews - What You Need to Know Buying Guide
Informatii utile:
- Pentru mai multe detalii despre cum se vindeca (fara recidive) asa zisele "boli", mai bine zis afectiuni cum se vindeca CAUZELE (afectiunilor cardiovasculare, cancerului, dermatitele, diabetul, "boli autoimune", artrite, scleroza, afectiuni dermatologice, etc.) si nu simptomele cum "incearca" medicina alopata (medicina de sinteza, "medicina moderna"), a se vedea cartea doctorului Robert Morse:
SA TRAIM SANATOS FARA TOXINE. GHID FUNDAMENTAL. ALIMENTE SI PLANTE NATURALE PENTRU REGENERAREA CELULARA COMPLETA (Titlu original: The Detox Miracle Sourcebook: Raw Food and Herbs for Complete Cellular Regeneration)
- Indrumarul medical si crestin despre viata al Federatiei Organizatiilor Ortodoxe Pro-Vita din Romania - Dr. Christa Todea-Gross, Preot prof. dr. Ilie Moldovan - Editura Renasterea - 2008 (prima editie)
< Anterior | Următor > |
---|