Vaccinul antipolio (oral si injectabil): reactii adverse periculoase ! - Dr. Christa Todea-Gross Imprimare
Medicina nesanatoasa - Vaccinurile - Vaccinuri inutile si periculoase
Scris de Administrator   
Luni, 14 Februarie 2011
Vizualizări: 10052

Astazi se cunosc doua feluri de vaccin: vaccinul oral (Sabin) care nu mai este folosit in tarile din Occident si vaccinul injectabil (Salk).

1.) Vaccinul oral (Sabin
) contine virusurile poliomielitice viu atenuate (tip I, II si III)  care au fost cultivate pe rinichi de maimuta sau pe linie celulara continua Vero (celule care provin de la mamifere, in cazul de fata din rinichi de maimute africane verzi). La aceste celule se adauga albumina lactica, antibiotice, saruri de amoniu si alti adjuvanti. Dar acest vaccin nu mai este folosit in tarile occidentale, nici in Germania, deoarece chiar vaccinul este cel care poate declansa o poliomielita in unele cazuri (poliomielita postvaccinala).

Celulele “vero” sunt cele care pot fi infectate de catre anumiti virusi precum: v.Influenza (gripale), v.poliomielitic, v.rujeolic, etc.


2.) Vaccinul injectabil (Salk):
contine virusi morti in suspensie injectabila care nu pot provoca o poliomielita.

Ca si adjuvanti vaccinul contine aldehida formica sau fenoxietanol. Lipseste in schimb imunitatea la nivelul intestinului (anticorpi IgA secretori) care se formeaza doar in cazul vaccinului oral, avand in vedere ca virusul patrunde in organism prin mucoasa intestinala! Deci titrul anticorpilor va fi mult mai mic.


Adjuvanti:

1.) Aldehida formica: in 2004 a fost considerata de catre WHO (World Health Organization) ca fiind o substanta cancerigena, din grupul substantelor CMR (carcinogene, mutagene si toxice pentru reproducere).

http://de.wikipedia.org/w/index.php?title=Formaldehyd&oldid=34525099

2.) Fenoxietanol: este o substanta chimica si este folosita  in compozitia vaccinurilor ca si adjuvant dar si in produse dermatologice ca si conservant. Are si un efect bactericid pentru bacteriile gram-negative.


In trecut virusul poliomielitic era cultivat pe celule din rinichi de maimuta si nu putea fi evitata o posibila infectare a acestor celule cu alte virusuri periculoase. Rezulta astfel un vaccin infectat. Este cunoscuta infectarea vaccinului antipolio cu virusul Simian 40. Dupa datele furnizate de catre Shah Nathanson s-au infectat peste 30 milioane de americani si peste 100 milioane de oameni din intreaga lume cu virusul Simian. (Shah K, Nathanson N.:Human exposure to SV40: review and comment.Am J Epidemiol. 1976 Jan;103(1):1-12)

Acestei infectari se datoreaza si numeroase tumori cerebrale si tumori canceroase.

 

Imunitate

Imunitatea, adica protectia fata de virusul poliomielitic este considerata a fi peste 90% in cazul vaccinului Salk si peste 95% in cazul vaccinului Sabin (Impfreaktionen, Quast, Thilo, Fescharek, HippokratesVerlag 1993, S.111). Aceasta imunitate se bazeaza pe titrul (concentratia) anticorpilor care vor fi sintetizati de catre organism dupa vaccinare. Dar fiindca anticorpii nu reprezinta singura modaliatate de aparare a organismului (importanta este si imunitatea celulara), cifrele prezentate mai sus sunt privite cu un oarecare scepticism.


1.) Problema care se ridica in cazul vaccinului injectabil Salk este faptul ca virusul omorat nu va putea declansa o imunitate suficient de mare la nivelul intestinului (pe unde patrunde virusul in organism) (Herremans TM, Reimerink JH, Buisman AM, Kimman TG, Koopmans MP.Induction of mucosal immunity by inactivated poliovirus vaccine is dependent on previous mucosal contact with live virus.J Immunol. 1999 Apr 15;162(8):5011-8.).


2.) Problema care se ridica in cazul vaccinului Sabin (oral) este aceea ca virusul din acest vaccin este eliminat in apele din mediu unde virusul sufera mutatii si circula in continuare (können Yoshida H, Horie H, Matsuura K, Miyamura T.:Characterisation of vaccine-derived polioviruses isolated from sewage and river water in Japan.Lancet. 2000 Oct 28;356(9240):1461-3.). Virusul poliomielitic poate suferi mutatii inapoi spre forma lui originala, salbatica, chiar si in intestinul celui vaccinat! (Impfen, Routine oder Individualisation, Arbeitsgruppe für differenzierte Impfungen2 Aufl. März 2000, S. 26)

 

Reactii adverse si complicatii


- simptome asemanatoare cu gripa, diaree si pareze;

- rar: poliomielita postvaccinala dupa vaccinul oral (Sabin);

- oamenii vaccinati sunt contagiosi (!) pentru ceilati o perioada cuprinsa intre 1 saptamana si 2 luni de la vaccinare; in anii’90 existau in Europa si in SUA mai multe cazuri de poliomielita postvaccinala (adica la cei vaccinati si la cei care veneau in contact cu cei vaccinati recent!) decat cazuri de adevarata poliomielita, cu virusul salbatic; (Martin Hirte: Impfen : Pro und Contra, S. 123);

- in revista “Arzneitelegramm” (23.11.1999), au fost relatate cateva cazuri cu vasculita, purpura, paralizii de nervi faciali, parestezii si encefalite;

- deorece in poliomielita este afectat sistemul nervos, este de asteptat ca sa apara si efecte secundare neurologice; Dr. Ehrengut relateaza despre sindromul Guillan – Barre, paralizii si convulsii, atat dupa vaccinul oral (Sabin) cat si dupa cel injectabil (Salk).
(Erfahrungen eines Gutachters über Impfschäden in der BRD von 1955-2004, Wolfgang Ehrengut, S.37-42, 61-72) Langzeitstudien liegen hierüber aber nicht vor.

-  in perioada 1956-1966 au aparut mai multe cazuri de Panencefalita sclerozanta (PESS) in nordul Noii Zeelanda. Este vorba de o afectiune care, in timp, distruge sistenul nervos. S-au pus aceste cazuri de boala pe seama vaccinarii in masa cu vaccinul injectabil Salk in anul 1956. Se spunea ca “Vaccinarea in masa cu vaccinul antipolio injectabil Salk in Noua Zeelanda este in stransa legatura cu aparitia cazurilor PESS.” (Baguley DM, et al, 1973, Lancet, 6.Oktober, 763-765)


Sursa originala: Impfschaden.info/impfen/polio-impfung.html

Traducere: Dr. Christa Todea-Gross: 25.11.09., Cluj-Napoca


Sursa: PentruViataCluj.ro/vaccinuri-inutile-si-periculoase/44-vaccinul-antipolio-oral-si-injectabil-reactii-adverse-periculoase-


Informatii utile:
- VACCINURILE: PREVENTIE SAU BOALA? - O noua patologie pediatrica - Dr. Christa Todea-Gross - Editura Christiana - 2012 (prima editie)

- Indrumarul medical si crestin despre viata al Federatiei Organizatiilor Ortodoxe Pro-Vita din Romania - Dr. Christa Todea-Gross, Preot prof. dr. Ilie Moldovan - Editura Renasterea - 2008 (prima editie)

- DEZVALUIRI SOCANTE despre doctorii Ginecologi, Endocrinologi... Avort, Metode Anticonceptionale, Contraceptive, Sterilet, Prezervativ, HPV. Sindromul Post-Avort.Consiliere pre si post avort - Dr. Christa Todea-Gross - Cluj 9 Dec. 2008, Oradea 27 Feb. 2009 - AdevarulDespreAvort.ro