Alimentatie nesanatoasa - Alimentatie nesanatoasa: articole, documente, studii | |||
Scris de Administrator | |||
Sâmbătă, 25 Iunie 2011 | |||
Vizualizări: 13736 | |||
Consumul de carne rosie creste riscul de cancerAutor: Carmen Plesa (20 februarie 2011 – 14:45)
Cantitatea de carne rosie consumata de o persoana pe saptamana nu trebuie sa depaseasca 500 de grame, au avertizat specialistii pe probleme de sanatate ai guvernului britanic. Taierea portiilor de carne rosie aduce cu ea scaderea riscului de cancer, au mai subliniat oamenii de stiinta, citati de The Telegraph.
Atentionarea ca britanicii sa consume pe zi un maxim de 70 de grame de carne rosie sau preparate va aparea intr-o recomandare pe care guvernul din Regatul Unit o va emite in aceasta saptamana. Cantitatea recomandata zilnic este echivalentul a trei felii de sunca, in timp ce ratia saptamanala, adunata, ar insemna, in total, echivalentul a: o friptura mare, un cotlet de porc, doi carnati si o portie mica de sos de spaghete bolognese. "Este important ca oamenii sa inteleaga ca nu sunt pusi sa renunte in intregime la carnea rosie, ci ca ar fi iresponsabil sa ignore potentialele riscuri pentru sanatate. Recomandarea este foarte clara”, a declarat o sursa guvernamentala. Legatura intre consumul de carne rosie si cancer este sugerata de mai multe studii stiintifice realizate de-a lungul timpului. O analiza europeana facuta in 2005 arata ca cei care consuma constant circa 160 de grame de carne rosie pe zi fac sa creasca cu o treime riscul de a fi afectati de cancer de colon. Un consum ridicat de carne rosie si preparate din carne rosie a fost legat si de riscul aparitiei altor forme de cancer, cum ar fi cel de san, de stomac, de vezica urinara sau diverse organe digestive. In 2007, World Cancer Research Fund (WCRF) a recomandat un consum maxim de 500 de grame de carne rosie pe saptamana. Cantitatea de produse procesate din carne rosie pe care o consuma o persoana, intr-o zi, n-ar trebui sa treaca de 70 de grame. Copiii nu trebuie sa manance deloc preparate din carne rosie, precum sunca sau carnatii, a mai avertizat aceeasi fundatie. Anul trecut, sir Liam Donaldson, seful serviciului de sanatate din Anglia a declarat ca o scadere cu 30% a cantitatii de carne rosie pe care o consuma populatia ar putea preveni anual 18.000 de decese premature. Sursa: http://www.jurnalul.ro/viata-sanatoasa/sanatatea-familiei/consumul-de-carne-rosie-creste-riscul-de-cancer-569076.html The Perils of Dairy - Pericolele Lactatelor (Laptelui si derivatelor din Lapte) - Ne imbolnavesc grav! (Numai laptele uman de la mama este sanatos)
John McDougall MD discusses what dairy products have going for them. They are a great source of nutrition -- for getting fat and growing tumors (cancer, leukemia as well as osteoporosis, diabetes, heart disease, rheumatoid arthritis, etc.) ! John McDougall MD discuta despre ce produse lactate ar merge pentru ei. Sunt o sursa buna de nutritie - pentru a te ingrasa si a creste tumorile (cancerul, leucemia dar si osteoporoza, diabet, boli de inima, artrita reumatoida, etc.) ! Sursa: http://www.youtube.com/sanatatesiviata#p/a/f/0/TJvrlwnEqbs Chocolate, Cheese, Meat, and Sugar - Physically Addictive | Ciocolata, Branza, Carnea, si Zaharul - Dependenta Fizica
Neal Barnard MD discusses the science behind food additions. Willpower is not to blame: chocolate, cheese, meat, and sugar release opiate-like substances (opium, morphine, codeine & heroin). Dr. Barnard also discusses how industry, aided by government, exploits these natural cravings, pushing us to eat more and more unhealthy foods. A plant-based diet is the solution to avoid many of these problems. Neal Barnard is the founder of the Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM).
Informatii utile:
|